De toegevoegde waarde van een adviseur

De toegevoegde waarde van een adviseur

Wat is de toegevoegde waarde van een financieel adviseur?

Je hebt vast een (financieel) doel in je leven. Misschien wil je eerder stoppen met werken of je wilt je kinderen helpen met de eerste aankoop van hun huis. Waarschijnlijk zet je daar geld voor opzij. Maar, met sparen alleen haal je jouw doel waarschijnlijk niet. Hoe dat kan? Naast de lage spaarrente krijgen we bijvoorbeeld ook minder hulp van de overheid. Daardoor krijg je minder pensioen (AOW) en ben je genoodzaakt zelf extra vermogen op te bouwen. Moet je je hiervoor zorgen maken? Nee.

Wat moet ik doen om mijn doelen te halen?
Onze taak als financieel adviseur is zorgen dat je nú een fijn leven leidt, maar ook in de toekomst. Daarom zoeken wij naar een optimale manier om vermogen op te bouwen voor die doelen in de toekomst. Vaak adviseren wij onze klanten te beleggen. Waarom? Dat is simpel. Sparen levert gewoon te weinig op. En als je voor de lange termijn belegt, dan is het risico van beleggen beperkt. Je moet nu eenmaal wat risico nemen om je financiële doelen te halen. Om je doel te halen, zijn een aantal zaken belangrijk. Bijvoorbeeld het verlagen van risico door gespreid én periodiek te beleggen. Maar we zijn ook kritisch op kosten en op de verwachtingen die we scheppen. Klinkt logisch. Toch? En toch is er iets wat je doel in de weg kan zitten…

Begonnen met beleggen? Dan is dit het grootste risico
Je emotie. Door beslissingen niet rationeel te nemen, kun je je doel niet halen. Dit komt dus vooral voor bij beleggers die geen begeleiding krijgen van een adviseur. Zij handelen namelijk vanuit angst of valse optimisme. Daardoor maken ze beleggingsblunders. Wij schetsen zo’n emotionele cyclus voor je, zodat je niet dezelfde blunders maakt!

Je beleggingsrekening is geopend. De beurs stijgt…
Volg de lijn op de afbeelding. Je ziet de beurs stijgen, dus je bent al snel enthousiast: “Wow dit is zo gek nog niet!” Een kort moment van euforie volgt en je besluit meer te gaan beleggen dan verstandig is. Je koopt bij op het hoogtepunt van de beurs, als de beleggingen juist duurder zijn.

Wij helpen je de juiste keuzes te maken, maar we zijn er ook om de juiste verwachtingen te scheppen. Als je gaat beleggen, dan moet je op korte termijn rekeninghouden met hele grote pieken en dalen. Maar op de lange termijn wordt u beloond voor het lopen van risico.

Onze vergoeding is een soort verzekeringspremie. Wij verzekeren je tegen uw eigen emotionele beslissingen. Waarom? Omdat wij graag willen dat je ook later een fijn leven leidt, zonder zorgen over geld.

Als je hulp wilt bij  jouw financiële lifestyle planning, bel ons dan op 085-3036273 of e-mail ons op info@versgil.nl.

Close Menu