Beleggings principes

Als je nergens voor staat, dan val je voor alles

  1. Het risico op de aandelenmarkt is er niet in investeren.

  2. Geld is toekomstige koopkracht en jouw grootste financiële bedreiging is inflatie. De tweede grootste bedreiging is je geld overleven.

  3. Wanneer je in de aandelenmarkt (de beste bedrijven ter wereld) belegt, beleg je in echte bedrijven, die echte dingen aan echte mensen verkopen.

  4. Volatiliteit op de aandelenmarkt is altijd tijdelijk, wordt altijd verwacht en wordt altijd gevreesd door degenen die het niet begrijpen. Als de markten dalen, noemen we dit ‘de grote uitverkoop’. De opmars is permanent, de dalingen zijn tijdelijk.

  5. Niemand kan de markten timen, van tevoren een winnende sector, winnende fondsbeheerder of winnend land identificeren. Daarom zullen we nooit proberen dit te doen of beweren te weten hoe we dit moeten doen.

  6. Succes met levenslang beleggen heeft weinig te maken met beleggingsrendementen, maar alles met het gedrag van beleggers. Investeren is meer emotioneel dan intellectueel.

  7. Succesvol beleggen gaat over ’time in’ de markten en zeker niet over ’timing’ van de markten.

  8. Moderne media gaan van crisis naar paniek en terug naar crisis. We zijn nooit ‘crisis loos’. Neem geen investeringsbeslissingen op basis van wat je leest of hoort van een publicatie die uitsluitend is bedoeld om jouw aandacht te trekken en advertenties te verkopen.

  9. Het is onwaarschijnlijk dat de pessimist een succesvolle belegger wordt; ze zullen voortdurend zoeken naar positieve bevestiging van hun negatieve wereldbeeld. Succesvolle levenslange investeerders zijn optimisten.

  10. Elke succesvolle belegger werkt continu aan zijn financieel plan, elke mislukte belegger reageert continu op de markt en de actualiteit.

The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient.

Warren Buffet

The individual investor should act consistently as an investor and not as a speculator.

Benjamin Graham

All of us would be better investors if we just made fewer decisions.

Daniel Kahneman

Be fearful when others are greedy. Be greedy when others are fearful.

Warren Buffet

Toegevoegde waarde adviseur in %

Bron: Advisor's Alpha Perspectives - Vanguard (7-2022)
Close Menu