Inkomensplanning

Pensioen

  Wanneer u met pensioen gaat is het belangrijk om voldoende geld te hebben, zodat u kunt blijven leven zoals u wilt. Maar wanneer wilt u stoppen met werken en wat is voor u voldoende geld? Heeft u op uw 87e nog net zo veel nodig als op uw 67e? En welke risico’s wilt u wel afdekken en welke niet? Belangrijke vraagstukken om nu al over na te denken, ook al wordt pensioen vaak gezien als een ‘ver-van-mijn-bed-show’. Want hoe eerder u begint, hoe minder u hoeft in te leggen om het gewenste resultaat te bereiken.

  Iedereen die in Nederland woont of werkt, bouwt een basispensioen op via de overheid: de AOW. En wanneer u in loondienst werkt bouwt u wellicht ook aanvullend pensioen op via uw werkgever. Als ondernemer zijn er weer andere mogelijkheden om een oudedagsvoorziening op te bouwen. Welke situatie dan ook op u van toepassing is, u heeft ongetwijfeld gemerkt dat er in de afgelopen jaren veel is veranderd in het Nederlandse pensioenlandschap. Zo is de pensioenleeftijd omhoog gegaan en zijn de fiscale regelingen iets versoberd.

  Een trend die zomaar voortgezet zou kunnen worden. De tijd waarin een overheids- en werkgeverspensioen voldoende was, lijkt in ieder geval voorbij. Een goed pensioen opbouwen betekent ook niet automatisch dat u geld in een financieel product moet stoppen. Schulden aflossen kan in uw geval wel de juiste oplossing zijn. Of een combinatie van beiden.

  Wij analyseren uw financiën als geheel en bekijken alle opties. Wij bespreken met u de (fiscaal vriendelijke) mogelijkheden en zorgen er samen voor dat uw financiën op orde zijn om zorgeloos van uw pensioen te kunnen genieten. Omdat er in een mensenleven het nodige kan veranderen is het belangrijk om overzicht en controle te houden over uw pensioen. Door periodiek te monitoren en bij te sturen waar nodig, zijn uw pensioenwensen ook haalbaar!

  Meer informatie? Bel 085-3036273 of vul ons contactformulier in, wij nemen dan zo snel mogelijk contact op.

  Close Menu